13 Şubat 2012 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA





MALZEMELER


YARIM KG SALAMURA YAPRAK
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2 BÜYÜK BOY SOĞAN
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
2 TATLI KAŞIĞI NANE
1 TATLI KAŞIĞI DOLMA BAHARI
5 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
TUZ  KARABİBER
YARIM ÇAY BARDAĞI KUŞ ÜZÜMÜ
YARIM ÇAY BARDAĞI  ÇAM FISTIĞI
2-2,5 SU BARDAĞI  SU








YAPILIŞI:Yemeklik doğranan soğanlar tencerede pirinçlerle beraber hafif kavrulur salçaylada biraz kavrulduktan sonra üzerine tüm baharatlar üzüm ve fıstıkta konur.1  bardak su eklenip suyu çekene kadar pişirilip demlenmeye bırakılır.Sarılıp tencereye dizildikten sonra  üzerine kalan suyuda ekleyip  biraz daha zeytin yağ ekleyip hatta arzuya göre limonda sıkıp  kısık  ateşte pişirilir.

PÜF NOKTASI: Sıktğınız limonun kabuğunuda tencereye koyun. Sarmaların üzerine tabak kapatırsanız   pişerken dağılmalarını önlemiş olursunuz. Sarmaları ılınmadan  tencereden çıkarmayıp  biraz beklerseniz  dağılmadan daha kolay  alındığını lezzetlendiğini göreceksiniz.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

Zeytinyağlı yaprak sarması çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.

Şeker Tadında dedi ki...

Teşekkür ederim.