13 Şubat 2012 Pazartesi

PİYAZ


Bu  tarifimi sizlerle paylaşmak istedim  .Hem çok kolay hemde misafirlerinizede ikram edebileceğiniz çok lezzetli bir tarif.

KÖZLENMİŞ BİBERLİ PİYAZ

MALZEMELER:


1 BARDAĞI HAŞLANMIŞ FASULYE
2ADET KÖZLENMİŞ BİBER  
   1 ADET KURU SOĞAN
7-8 DAL MAYDANOZ
TUZ
SUMAK
PUL BİBER
YARIM LİMON
NAR EKŞİSİ
ZEYTİNYAĞ


YAPILIŞI
Akşamdan ıslatılan fasulyeler   haşlanır , bir kabın içine alınır. Közlenmiş biberler doğranır  soğanlar ay biçiminde piyazlık doğranır hafif tuzla ovup yıkanıp suyu süzülüp fasulyelere eklenir. Mydanozlar doğranır tuz ,   zeytinyağ biber, nar ekşisi ve limonda eklenir. Arzuya göre sirkede ekleyebilirsiniz.


PÜF NOKTASI


Fasulyenin hatta bakliyatların gaz yaptığını hepimiz biliriz . Bunu önleyebilmek için akşamdan ıslatılan tüm bakliyatları haşlarken  içine 1 adet kesme şeker atarsak ve üzerinde oluşan köpükleri  atarsak gazını önlemiş oluruz.

Hiç yorum yok: