29 Şubat 2012 Çarşamba

PORTAKAL YATAĞINDA KEREVİZ SALATASI



"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71.HAFTA"   
 BU TARİFİMİ  "GÜLOANNE MUTFAKTA  " YA GÖNDERİYORUM.

 MALZEMELER : 

2 ADET KEREVİZ
İRİ KASE SÜZME YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI MAYONEZ
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
5-6 DAL DEREOTU
2 DİŞ SARIMSAK
4-5 ADET İRİ PORTAKAL
TUZ

YAPILIŞI :  Kerevizlerin kabuğu soyulup  rendelenir , öğütülmüş ceviz , mayonez  , yoğurt ,sarımsak  tuz ve doğranmış dereotu eklenip iyice karıştırılır. Kalın kalın dilimlenmiş portakalların üzerine  hazırlanan karışımdan   konulup servis yapılır.
Arzuya göre üzerini cevizle veya dereotlarıyla da süsleyebilirsiniz.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

bence de çok güzel. özellikle sunumu harika. mutlaka deniycem.

Şeker Tadında dedi ki...

Yorumlar için teşekkür ederim, mutlaka denemelisiniz, unutamayacağınız bir lezzet..