14 Şubat 2012 Salı

HAŞHAŞLI ŞEKERPARE







Şerbetli tatlı sevenler elinizin altında olabilecek  en kolay tarif.Hem pratik   hem lezzetli  hemde çok bereketli.Bayramlarda kalabalık misafir geleceğinde  imdata yetişecek bir tarif.Kendinize yaptığınızdada  bir kaç gün  rahatlıkla yenilebilir  hemen bayatlamıyor ve şekerlenmiyor.









MALZEMELER:

1 ÇAY BARDAĞI  İRMİK
2 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
100 GR PUDRA ŞEKERİ
125 GR (yarım paket) margarin
1 PK KABARTMA TOZU
1 PK VANİLYA

ŞERBETİ İÇİN:
4 - 4.5  SU BARDAĞI  ŞEKER
6 SU BARDAĞI  SU


FINDIK VEYA FISTIK
1 ÇAY BARDAĞI HAŞHAŞ
YARIM  ÇAY BARDAĞI SÜT

YAPILIŞI :
Şerbet  malzemeleri tencereye konup 10 - 15 dakika kaynatılır ve ılınmaya bırakılır.Margarin eritilir  diğer malzemelerde eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.Ceviz büyüklüğünde  parçalar koparılıp yuvarlatılır önce süte sonra haşhaşa iyice bulanıp tepsiye dizilir. Fındığa şokella sürüp kurabiyelerin ortasına batırılır.150 derecede iyice kızarana  kadar pişirilir.Ben
hamurun içine koyduğum yumurta sarılarından birini ayırdım.Kurabiyelerin yarısına yumurta sürdüm yarısını haşhaşlı yaptım.
     Şerbeti ılıkken kurabiyeler sıcakken şerbeti verilir.Bir kaç saat dinlendirip şerbeti iyice çekince servis yapılır.                                             AFİYET OLSUN!





1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu tarifte un yok yanlız