16 Şubat 2012 Perşembe

ARNAVUT CİĞERİ





Bu gün de sizlerle çok pratik bir tarifi paylaşmak istedim.Hem  kolay hem besleyici.

ARNAVUT CİĞERİ


MALZEMELER :

YARIM KG DANA CİĞERİ
1 ÇAY BARDAĞI UN
TUZ KARABİBER
KEKİK
SIVI YAĞ

YAPILIŞI :

Zarı çıkartılmış ve kuş başı  doğranmış ciğerlere tuz karabiber eklenir iyice una bulanır ve kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartılır.Yanınada  soğan , maydanoz ve sumakla hazırlana  piyazla  bir de patates kızartması  yapınca tadına doyum olmaz
AFİYET OLSUN..

PÜF NOKTASI:Ciğerlerinizi una bulamadan evvel yarım saat kadar sütün içinde bekletirseniz daha yumuşak olduğunu göreceksiniz.

Hiç yorum yok: