7 Aralık 2012 Cuma

ZEYTİN YAĞLI KABAK


        Bu tarif sevgili Seyhan arkadaşıma aittir ,   kendisinin ellerine sağlık.

MALZEMELER

1 kg kabak
yarım kg havuç
2-3 adet domates
2-3 adet soğan
5-6 dal dereotu
1 tatlı kaşığı şeker
zeytin yağ
tuz
1 fincan su

Yapılışı :

        Kabuklu kabaklar ortadan ikiye bölünür. İçi  havucun sığacağı genişlikte oyulur.Oyulan kabakların içine havuçlar yerleştirildikten sonra baş parmağımızın genişliğinde dilimlenir ve teflon pilav tenceresine 2- 3 kat döşenir.


        Piyazlık  yani ay şeklinde  doğranan soğanlar ve kübik doğranan domatesler harmanlanıp kabakların üzerine döşenir. Tuzu şekeri suyu ve yağı eklenip  kısık  ateste yumuşayana kadar pişirilir.
        Piştikten sonra biraz dinlendirin ve dikkatlice servis tabağına  ters çevirin . 
        Üzerine  dereotu serpip servis edin.

        AFİYET OLSUN




5 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

renk cümbüşünü çok sevdim...
çok güzel görünüyorlar...
ellerine sağlık canım...

Güloanne mutfakta dedi ki...

Kabak yemeğini pek sevmem ama çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık arkadaşım.

kış güneşi dedi ki...

değişik bir yorum eline sağlık

Armina dedi ki...

Zeytinyağlılara bayılırım görüntüsü enfesss, ellerine sağlık.

Şeker Tadında dedi ki...

değerli yorumlarınız için teşekkürler