21 Aralık 2012 Cuma

YOĞURTLU ETİMEK PASTASI




MALZEMELER


1 PAKET ETİMEK
1 SU BARDAĞI MAYONEZ
2 SU BARDAĞI YOĞURT 
2 DİŞ SARIMSAK

ÜZERİ İÇİN

MAYDANOZ
MISIR
HAVUÇ
KORNİŞON
BEZELYE



YAPILIŞI


          Mayonez yoğurt ve sarımsak derin bir kapta  karıştırılır.
          Etimekler bu karışıma batırılıp batırılıp borcama 2 kat halinde dizilir.Kalan yoğurt ta en üste dökülüp yaydırılır ve dolaba kaldırılır .Sabaha kadar bekletilen etimeklerin üzerine maydanoz ,  kornişon mısır ve  ince rendelenen havuçlar  çapraz çapraz dizilir.Bunun sebebi kare kare kesilince  her malzemeden eşit, olarak servis edilmesi.
Afiyet olsun
         

3 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

canım çok beğendim :))
sunumu bile iştahımı kabarttı :))
ellerine sağlık...
güzel haftasonaları diliyorum :))

LEYLA ILE YEMEK SAATI dedi ki...

pasta kelimesini okuyunca.bir an ayyyy isimleri karistirdi galiba dedim.tarifi okuyunca cok begendimmmmmmmm

anne eli gibi dedi ki...

pek şık bir salata olmuş,eline sağlık..