6 Ekim 2012 Cumartesi

MENEMEN



MALZEMELER



   ÖLÇÜLERİ SİZ İSTEDİĞİNİZ GİBİ AYARLAYABİLİRSİNİZ. BEN 3 TE 1 ORANINDA DOMATES  VE BİBER KULLANDIM.

MESELA ;

 3 KG DOMATES
1 KG  SİVRİ BİBER
YARIM KG KADAR   KAPYA BİBERİ
TUZ


YAPILIŞI :

     Domatesler  biraz kaynayınca  ,  biberlerin tamamı da eklenip hep beraber kaynatılır. Kırmızı biberler güzel bir lezzet veriyor   ve de çok faydalı bu yüzden sizede  kullanmanızı tavsiye ederim. Tuzuda eklenir ve kaynar haldeyken  kavanozlare doldurulup  ters çevrilir. Üzerleri örtülüp soğumaya bırakılır.







KIRMIZI KAPYA BİBERİN FAYDALARI NELERDİR?


Kırmızı biberin acısı tam anlamıyla kanserin düşmanıdır.
Kırmızı biber, günlük her kahvaltı da közlenerek bir ,iki adet  yenilmelidir.Güne, zinde ve hareketli başlamanızı sağlayarak; metobolizmayı da hızlandırır.
Sindirim zorluğu çekenlere birebir bir besindir.
Mikropları öldürerek,bünyenize güç verir.
İçerisinde yüksek miktarda C vitamini vardır.Yeşil biber için de bu geçerlidir.Bu sebeple hastalıklara karşı korur.
Terletir,ve yağ yakmanızı sağlar.
Kandaki  kolestrolü düşürür.
Ayrıca,iştahınızı artırır.
En önemli yararlarından bir tanesi kansere karşı kalkan olması ile birlikte,diğer faydası da aspirin gibi ağrı kesici özelliliğinin olmasıdır.
Kırmızı biber, kesinlikle çok önemli bir sağlık kaynağımızdır.
Kırmızı biber, mutluluk hormonumuzu uyararak,mutlu ve dinç olmamızı sağlar.
İltihaplara karşı melhem gibidir.Yalnız hekime danışmadan kullanılmamalıdır,çünkü yarayı deşe bilir.
Zayıflamak isteyenler için birebirdir.Sabah kahvaltılarda,ara öğünlerde salata gibi közleyerek tüketebilirsiniz.Tadı ve lezzeti ve zayıflatma özelliği ile harika bir sebzedir.
Et yemeklerine,kebaplara,salatalara,tazesi ve kurusu ile lezzet verir.
Acı kırmızı biberin, prostat kanserine karşı etkisi tespit edilerek kanıtlanmıştır.
Eklem ağrılarına,yaralara iyi gelir.
Kemik erimesine faydalıdır.
Kabızlığı önler.
Tüm bulaşıcı hastalıklara karşı vucüdumuza direnç verir.
Guatra hastalığını yavaşlatır.
Acısıyla,tatlısıyla tam bir vitamin ve sağlık deposudur.
Kırmızı biberin kapsülleri, zayıflatıcı hap olarak piyasada çok pahalıya satılmakta ve kullanılmaktadır.
Kırmızı biberin tazesini ve kurusunu tüketmek daha sağlıklıdır.
Kırmızı biberi taze olarakta,kurusuyla da,salçasıyla da tüketebiliriz.Dileyenler, turşusunu da yapıyorlar.
Yazın ucuz ve hesaplıyken alıp,közleyip dondurucuda yada konserve şişelerinde muhafaza ederek, kışında afiyetletle tüketebilirsiniz.
Kabızlığı giderdiği gibi,ishali de kesme etkisi vardır.
Magnezyum ve kalsiyum deposudur.
Cinsel gücü artırır.
Diş ve boğaz ağrılarını keser.
Solunum yolları hastalıklarına  karşı  koruyucudur.


BU KADAR ÇOK FAYDASI OLAN BU NİMETİ  SOFRALARIMIZDAN EKSİK ETMEMELİYİZ.

7 yorum:

ilhan dedi ki...

Kırmızı biberin en bol olduğu zaman galiba. Mevsiminde gereğini yapmak lazım. Kışın kahvaltıda da yenir, yemeklere de konur. Ellerinize sağlık.

Miniklerimle mutfakta ..! dedi ki...

merhaba.eline saglik,hazir yemek ne guzel olmus...

Derya Sezgin dedi ki...

Canım ellerine sağlık sevgiler...

anneanneninemekleri dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.

MAZES dedi ki...

ellerine sağılık,sanırım ben konserveleri bitirdim ,şimdi o kadar zor geliyoru ,inanamıyorum bile o kadar uğraştığıma.

demirdöküm tencere ödüllü tarif yarışması dedi ki...

merhabalar, demirdöküm tencere ödüllü yemek yarışması başladı katılımınızı desteklerinizi bekliyoruz. www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html

bülbülünyeri dedi ki...

Ellerinize sağlık.Nefis görünüyor. Bende buna vurgunum.Öylesine lezzetli ki,kahvaltılarda ne kadar ekmek yediğimi sayamıyorum bile.
Sevgiyle kal.