2 Ağustos 2012 Perşembe

PATATESLİ RULO BÖREK






MALZEMELER


2 ADET YUFKA
1 KG PATATES 
2 ADET SOĞAN
1 ÇORBA KAŞIĞI  SALÇA
MAYDANOZ 
TUZ KARABİBER
2 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN




KAŞAR PEYNİR






YAPILIŞI :


        2 yufkadan 2 tepsi çıkıyor. Siz dilerseniz daha kalın dilimlemek için 3 yufka da kullanabilirsiniz.
        


       
       Haşlanan patatesler ezilir  içine soğan ve salçayı ister çiğden ister kavurarak katabilirsiniz.Maydanozu tuzu ve karabiberi de ekleyince  iç malzememiz hazır demektir.





       1 adet yufka serilir üzerine  eritilmiş margarin gezdirilip diğer yufka da  üzerine kapatılır.




      Hazırlanan iç malzeme yufkanın üzerine güzelce serilir ve rulo yapılır.



        Hamur 2 eşit   parçaya bölünür ve folyoya sarılarak dolapta 5 - 6 saat  kadar  bekletilir.Son 1 saat kadar da difriz de tutulur.






        Dolaptan  alındıktan sonra dilimlenip  üzerine kaşar dilimleri konularak fırına sürülür .Kızarana kadar fırında tutulur.


         
       
     




1 yorum:

kardelen sezgin dedi ki...

elinize sağlık çok nefis olmuş