10 Haziran 2012 Pazar

PATLICAN OTURTMA



MALZEMELER
  • YARIM KG PATLICAN
  • 3 ADET DOMATES
  • 250 GR KIYMA
  • 2-3 ADET SİVRİ BİBER
  • -6 DAL MAYDANOZ
  • 1,5 YEMEK  KAŞIĞI SALÇA
  • 1 ADET KURU SOĞAN
  • KARABİBER
  • SIVI YAĞ
  • 2-3 DİŞ SARIMSAK
  • KİMYON
  • PUL BİBER
  • TUZ

      YAPILIŞI : 
       Patlıcanlarımız yıkanıp tuzlu suda bekletildikten sonra halka halka kesilip kızartılır.  Tavamızın içine kıymamızı koyup kavurma işlemine başlıyoruz. İçine doğramış olduğumuzu kuru soğanımızı ve sarımsağımızı da ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz. İçine salçamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz.Sivri biber ve küp küp doğranmış domatesleride ekleyip biraz pişiriyoruz , maydanozlarıda ekleyip altını kapatıyoruz.
      Yayvan tenceremizin  içine patlıcanlarımızı diziyoruz, üzerine kıymalı harcımızdan döküyoruz.Yaklaşık 1 çay bardağı kadar su ekleyip biraz daha pişirip servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN 

2 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

patlıcanın her halini severim ellerine sağlık..

sarımutfak-hande dedi ki...

patlıcanın her çeşidine varım
ellerine sağlık çok güzel olmuş