6 Mart 2012 Salı

MANTI

     Çocuklar okuldan gelince  onlara  ne hazırlayayım diye düşünürken  aklıma mantı geldi.Özelliklede oğlum mantıyı çok  sever .Hemen kıyma çıkardım ve hazırlamaya başladım. Sizede nasıl yaptığımı anlatayım.


MALZEMELER :

YARIM KG UN
1 YUMURTA
300 GR KIYMA
1 ADET KURU SOĞAN
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
TUZ KARABİBER
PUL BİBER

YARIM KG YOĞURT
2 DİŞ SARIMSAK

YAPILIŞI :

     Verdiğim ölçü  4 kişiye yeterli olur.İlk önce işe iç harcı hazırlayarak başlayalım. 
     Soğanı rendeleyelim  , kıymayı ilave edelim,  tuzunu karabiberini  arzuya göre pul biberinide ekleyelim. Mantının içi hazır. Sıra hamuru yoğurmada. Unun ortasını açalım  yumurtayı kıralım  tuzunu ekip  azar azar  suyunu ilave edip güzel bir hamur yoğuralım.Hamuru iki bezeye ayıralım  tezgahın üzerine  ve hamurun üzerine un serpip  yufka açmaya başlayalım.Yufka rulet yardımıyla küçük küçük karelere ayrılır ve her bir parçanın içine harçtan fındık büyüklüğünde konur. Önce karşılıklı kenarları 
birleştirilir sonra onlarda ortada birleştirilir. 
      Tüm mantılar  hazırlanınca   kaynayan suya önce tuz sonra mantılar atılır ve yumuşayana kadar pişirilir.
      Pişen mantılar tabaklara alınır.Tereyağ kızdırılıp üzerine   kırmızı biber  eklenir.
Yoğurdun içine  sarımsak rendelenir.Tabağa alınan mantıların üstüne önce  sarımsaklı yoğurt  sonra biberli yağ gezdirilir  sonra afiyetle yenilir.

2 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

ohhh süper ellerine sağlık biz trakya mantısı yaparız sitemde tarifi var onuda tavsiye ederim mutlaka dene canım
sevgilerimle.....

Şeker Tadında dedi ki...

Güzel yorumun için teşekkür ederim. Sitendeki tarife baktım çok leziz görünüyor. Kesinlikle en yakın zamanda deneyeceğim. Sevgiler.