12 Mart 2012 Pazartesi

KEREVİZLİ BARBUNYA PİLAKİ





BU TARİFİMİ     ÇAY, KAHVE BAHANE ETKİNLİĞİ İÇİN  ÇATLAKKAFE NURAYA    http://catlakkafe.blogspot.com         GÖNDERİYORUM .


MALZEMELER :
250 GR BARBUNYA
1 ADET KURU SOĞAN
1 ADET KÜÇÜK KEREVİZ
1 ADET KÜÇÜK PATATES
1 ADET HAVUÇ
2 ADET KIRMIZI KÖZLÜK BİBER
3 DİŞ SARIMSAK
2 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
SALÇA
MEVSİMİNE GÖRE 1 DOMATES
YARIM  ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ

 YAPILIŞI  :

      Akşamdan ıslatılan barbunyalar hafif haşlanır suyu süzülür. Ben ıslattıktan sonra haşlayıp suyunu atmıyorum.  Islanmış barbunyaları  salçalayıp düdüklüye atıyorum .

    Düdüklü tencereye  zeytinyağ konur soğanlar ince ince doğranır , sarımsaklar şekeri tuzu   ve küp küp doğranan havuçlar eklenir.Tamda kavrulur diyemem  aslında kerevizler ve patatesler  küp küp doğranana kadar hafifçe yağda döndürülür. Havuç ve  patateslerde eklenir daha sonra salça eklenir   eğer varsa domateste koyun.Enson olarak  biberler küp küp doğranır eğer biber mevsimi değilse  közlenmiş olarakta kullanabilirsiniz.Hatta ben onun tadını daha çok yakıştırıyorum.
     Barbunyaları  artık sebzelerle kavuşturma vakti. Barbunyayıda  tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su konulur .  Kaynayınca    20 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra yemeğimiz  servise hazırdır.

      Servis ederken üzerine kereviz yaprağı doğramanızı  tavsiye ediyorum . İçine konulan kerevizin tadı  asla belli olmuyor sadece müthiş bir lezzet veriyor. Bu yüzden  kereviz yediremediğimiz çocuklarımız için  harika bir tarif.Patates koymaktaki maksatta zaten kerevizleri kamufle etmek içindi  :)

Afiyet olsun.............

4 yorum:

*mehtap dedi ki...

Biberi hiç denemedim,yakışır sanırım ,ellerine sağlık.

gelibolu17 dedi ki...

canım çok teşekkürler,ellerinize sağlık....tarif gönderdiğinizi haber verdim nuray arkadaşıma,ilk fırsatta alacaktır,tekrar bekleriz,selamlar :)

nanemaydonoz sofrasıGÜL dedi ki...

zeytinyağlılarda barbunyayı tek geçerim
çok güzel görünüyor eline sağlık

Şeker Tadında dedi ki...

@ mehtap; Mutlaka denemelisin, eminim seveceksin. İzlenimini benimle paylaşmanı beklicem.

@ Gelibolu17; ben teşekkür ederim, bloğunuza sık sık uğruyorum. Sevgiler..

@ nanemaydonoz; Evet benim kardeşimin de en sevdiği zeytin yağlı barbunyadır tabi biz sık yapmayız oda ayrı mevzu ;)