6 Mart 2012 Salı

ERİŞTELİ ÇORBA



               Bu çorbayı   annemin yazdan hazırladığı   ısırganlı  ve domatesli eriştelerle hazırladım. Resimde nasıl gözüküyor bilemiyorum ama yakından   beyaz çorbanın içinde kırmızı ve yeşilin ahenki bi harika , denemenizi tavsiye ederim.
             Yapılışıda her zaman ki gibi çok kolay  ve içindekilerinden dolayı  çok  da şifalı özellikle de ısırganın oluşundan dolayı........




MALZEMELER  :


1 ÇAY BARDAĞI ISIRGANLI ERİŞTE
1 ÇAY BARDAĞI DOMATESLİ ERİŞTE
1 ÇAY BARDAĞI NOHUT
1  KASE YOĞURT
2 ÇORBA KAŞIĞI  UN 
1 YUMURTA 
2 ÇORBA KAŞIĞI  TEREYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI NANE
1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER




YAPILIŞI :


   Önce tencerenin yarısına kadar su koyalım kaynayınca erişteleri  salalım .Erişteler yumuşayınca nohutları ve ayrı bir yerde çırptığımız yumurta ,  yoğurt ,  un  karışımını  azar azar   suya  ekleyip   tekrar kaynayana kadar karıştıralım . Kaynayınca altını kısıp 5 dakikada öyle kaynatalım  ve artık tuzunu ekleyelim.Tuzu  daha önce atarsak çorbamız kesilir.
            Ayrı bir yerde tereyağını kızdıralım nane ve pul biberini ekleyelim.Arzuya göre tabağınıza ya da tencereye bu sosu dökerek servis edelim.







         Tamda ısırgan otundan bahsetmişken faydalarını  es geçmek olmaz.
          
Isırgan Otunun Faydaları: Romatizma ve mafsal ağrılarına iyi gelir. Kansere karşı koruyucudur. Egzama ve çıbanlara karşı faydalıdır. İştah açar. İdrarı arttırır ve kanı temizler. Vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırır. Göğsü, böbreği ve karaciğeri temizler. Boğaz ağrılarına iyi gelir. Aybaşı halini düzenler. Burun kanamasını keser. Böbrek kumlarını dökmeye yardım eder. Balgam söktürücüdür.

Isırgan Otu Nasıl Kullanılır? Isırgan otunun gövdesi, yaprakları, tohumları ve kökü kullanılır. Isırganın yemeği de yapılır. Isırganın kökü kaynatılarak saçlar bu su ile yıkanırsa saç dökülmesine, kepeğe ve yağlı saçlara iyi gelir. Mantar zehirlenmelerinde ısırgan otu kaynatılıp içilirse faydası görülür. Romatizma olan yere vurulursa ağrıları azaltır.






5 yorum:

nanemaydonoz sofrasıGÜL dedi ki...

eriştenin her hli yenir severim eline sağlık canım

nanemaydonoz sofrasıGÜL dedi ki...

eriştenin her hli yenir severim eline sağlık canım

gülcan dedi ki...

Ellerine sağlık.Hem görüntüsü güzel hem de lezzeti.Senin yaptığın herşey çok lezzetli.

makbus dedi ki...

bu ısırgan otlu ve domatesli erişteden temin edebilir miyiz acaba? anneniz bizim için de yapabilirse çok sevinirim...

Şeker Tadında dedi ki...

Tabi bahar aylarında temin edebiliriz Mkbuş hanım..........