25 Şubat 2012 Cumartesi

ŞEKİLLİ TUZLU KURABİYE


      Ayıcıklar , penguenler,  kalpler, yıldızlar  yine çocuklarımızın hayır diyemeyeceği tatlardan biri daha .


MALZEMELER :
YARIM PAKET MARGARİN 
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
YARIM ÇAY BARDAĞI SİRKE
1 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
KABARTMA TOZU
2 TATLI KAŞIĞI  ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI  MAHLEP

TUZ 
YUMURTA SARISI
SUSAM ÇÖREKOTU
ALABİLDİĞİ KADAR UN
ÇEŞİTLİ KALIPLAR


YAPILIŞI :
             Tüm malzemelerden  bir hamur yoğurulur.Merdane yardımıyla istediğiniz kalınlıkta hamuru açın ve istediğiniz kalıpları kullanarak şekillendirin. Kalıplarınız yoksa   bardakla kesebilir  veya elinizle de şekil verebilirsiniz.Kurabiyelerin üzerine  önce yumurta sonra susam ve çörekotu sürün orta hararetteki fırında iyice kızarana  kadar pişirin,  afiyetle  yiyin.



Hiç yorum yok: