28 Şubat 2012 Salı

SEBZELİ TAVUKLU PİLAV


Sebze sevmeyen   hatta KEREVİZ sevmeyenlere bile  kendini sevdirtecek bir pilav tarifi.

MALZEMELER :

2 BARDAK PİRİNÇ
200  GR TAVUK GÖĞSÜ
1 HAVUÇ
1 KÜÇÜK KEREVİZ
YARIM SU BARDAĞI BEZELYE
DEREOTU
TAVUK SUYU
TUZ KARABİBER
1 KESME ŞEKER
TEREYAĞ

 YAPILIŞI :
     Ben pilavı  sıcak suda bekleterek yapıyorum .Siz arzu ederseniz kavurarakta yapabilirsiniz.Önce pirinçleri iyice yıkayıp sıcak  suda 20-30 dakika bekletiyoruz.
 Tencereye yağı alıp kuşbaşı doğranmış tavukları  ve  bezelye büyüklüğünde  doğranmış  kerevizleri alıyoruz  ve iyice soteliyoruz.Kerevizi sevmeyenler için minik minik dedim seviyorsanız daha iride doğrayabilirsiniz.Havuçlarıda  beraber  soteleyebilirsiniz.Bezelyeleri de ekleyip pirinçleri salalım . Çok hafif  pirinçleri de kavurduktan sonra 2.5 bardak  sıcak su veya   tavuk suyunu ekleyip  suyunu çekene kadar pişirelim. Pilav piştikten sonra  üzerine dereotu serpelim.
     Özellikle   misafirleniz için  çok lezzetli   bir tat denemenizi tavsiye ederim.


Hiç yorum yok: