20 Mart 2012 Salı

ELMALI TURTA






































MALZEMELER :

3-4 ADET ELMA
1 YUMURTA 
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
ÇEYREKten  az MARGARİN
VANİLYA 
KABARTMA TOZU
 ALDIĞI KADAR UN 
TARÇIN

   YAPILIŞI :
          Elmaları soyup dilimleyelim.Öte yandan hamuru hazırlayalım. un hariç tüm malzemeleri derince kabın içine koyalım  , azar azar unu ekleyelim . Yumuşak bir hamur olunca  merdane yardımıyla fırın kabımızdan taşacak büyüklüğe ulaşana kadar açıp , içine yerleştirelim. Elma  dilimlerini yan yana dizelim.  Tarçınını bolca ekelim ve 2- 3 çorba kaşığı kadar toz şeker serpelim ki  üzeri hem parlak olsun  hemde elmalar tatlansın.Fırında orta hararette  kızarana kadar pişirelim.
         Ne kadar fırında  kalırsa o kadar gevrek olur. Dilerseniz mini kalıplarda  da porsiyonlar şeklinde hazırlaya bilirsiniz. Aslında piştikten sonra da  üzerine tamamen  pudra şekeri ekerseniz görüntüsü daha da güzel oluyor ama ben çok tatlı olmasın diye ekmedim.



















3 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

çok severiz sık sıkta yaparız,ellerine sağlık ...

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

elmalı olan herşey gibi bu da çok güzel olmuş, ellerine sağlık...

Şeker Tadında dedi ki...

yorumlarınız için teşekkürler