MALZEMELER :
3-4 ADET ELMA
1 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
ÇEYREKten az MARGARİN
VANİLYA
KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
TARÇIN
Elmaları soyup dilimleyelim.Öte yandan hamuru hazırlayalım. un hariç tüm malzemeleri derince kabın içine koyalım , azar azar unu ekleyelim . Yumuşak bir hamur olunca merdane yardımıyla fırın kabımızdan taşacak büyüklüğe ulaşana kadar açıp , içine yerleştirelim. Elma dilimlerini yan yana dizelim. Tarçınını bolca ekelim ve 2- 3 çorba kaşığı kadar toz şeker serpelim ki üzeri hem parlak olsun hemde elmalar tatlansın.Fırında orta hararette kızarana kadar pişirelim.
Ne kadar fırında kalırsa o kadar gevrek olur. Dilerseniz mini kalıplarda da porsiyonlar şeklinde hazırlaya bilirsiniz. Aslında piştikten sonra da üzerine tamamen pudra şekeri ekerseniz görüntüsü daha da güzel oluyor ama ben çok tatlı olmasın diye ekmedim.
3 yorum:
çok severiz sık sıkta yaparız,ellerine sağlık ...
elmalı olan herşey gibi bu da çok güzel olmuş, ellerine sağlık...
yorumlarınız için teşekkürler
Yorum Gönder