BULGUR PİLAVI
MALZEMELER :
1 SU BARDAĞI BULGUR
1 ADET SOĞAN
1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 ADET BİBER SALÇASI
1.5 SU BARDAĞI SU
2 KAŞIK TEREYAĞ
TUZ PUL BİBER
YAPILIŞI :
Soğanlar doğranıp tereyağda sotelenirler , salça ve sarımsakta sotelendikten sonra suyu eklenir. Suyu kaynayınca bulgurlar salınır. Suyunu çekene kadar pişirilir.
Eğer yazdan domates varsa onu kullanın daha çok yakışacaktır.Sade su yerine tavuk suyuda kullanabilirsiniz.
KÖFTE
MALZEMELER
YARIM KG KIYMA
1 ADET SOĞAN
1 ADET SARIMSAK
1 ÇAY BARDAĞI EKMEK İÇİ
TUZ KARABİBER
KİMYON
YAPILIŞI :
Tüm malzemeler bir arada iyice yoğurulur, istenilen şekil verilip kızartılır.
Pivavın yanında servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder