21 Mart 2012 Çarşamba

BULGUR PİLAVI VE KÖFTE

 








 

BULGUR PİLAVI  


MALZEMELER :
1 SU BARDAĞI  BULGUR
1 ADET SOĞAN
1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 ADET BİBER SALÇASI
1.5 SU BARDAĞI SU
2 KAŞIK TEREYAĞ
TUZ  PUL BİBER


YAPILIŞI :
    
         Soğanlar doğranıp tereyağda sotelenirler , salça ve sarımsakta sotelendikten sonra  suyu eklenir. Suyu kaynayınca bulgurlar salınır. Suyunu çekene kadar pişirilir.
      Eğer  yazdan  domates varsa  onu kullanın  daha çok yakışacaktır.Sade su yerine tavuk suyuda kullanabilirsiniz.



KÖFTE 

MALZEMELER

 YARIM KG KIYMA
1 ADET SOĞAN 
1 ADET SARIMSAK
1 ÇAY BARDAĞI  EKMEK İÇİ
TUZ  KARABİBER
KİMYON

YAPILIŞI  :


         Tüm malzemeler  bir arada  iyice yoğurulur, istenilen şekil verilip kızartılır.

       Pivavın yanında servis yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok: