Geçenlerde tost ekmeklerinden uğurböceği yapmıştım .Arta kalan ekmekleri köfte için çekecektim ki aklıma bu fikir geldi. Sizde kanepe için kullandığınız ekmekleri bu şekilde değerlendirebilirsiniz. İllaki ortasının boşluk olması gerekmez bütün ekmeklere de aynı işlemi yapabilirsiniz.
MALZEMELER
TOST EKMEKLERİ
2 YUMURTA
SUCUK
KAŞAR PEYNİR
3 ÇORBA KAŞIĞI SÜT
TEREYAĞ
YAPILIŞI:
Ekmekleri tepsiye dizin ayrı bir yerde yumurta ve sütü omlet yapar gibi çırpın.Yumurtadan ekmeklerin boşluklarına 2-3 çorba kaşığı kadar koyun.Üzerlerine ben sucuk dilimleri yerleştirdim siz pastırma veya salamda kullanabilirsiniz.Dilerseniz kekik biber gibi baharatlarla lezzetini atrtıra bilirsiniz tabi. En üstüne kaşar dilimleride koyup fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
3 yorum:
harika,tam çocuklara göre,(tabiiki bizlerde afiyetle yiyebiliriz)
biz yemezsek olmaz tabii :)
Çocuklar bu lezzete bayılacak.İyi fikir.Hemen denemeliyim
Yorum Gönder