MALZEMELER :
İÇ HARCI İÇİN :
YARIM KG PIRASA
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
YARIM TATLI KAŞIĞI TUZ
HAMURU İÇİN :
1 KG UN
1 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
YARIM PAKET MARGARİN
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
YAPILIŞI :
Tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurulur.
Hamur iki büyük bezeye ayrılır.İlk parça büyükçe açılıp eritilen yağdan üzerine bolca sürülür ve bıçak veya kaşık yardımıyla şekildeki gibi parçalara ayrılıp üst üste dizilirler.
En altta kalan parça elle çekiştirilerek büyütülür ve alttan üzerine kapatılacak şekilde üzerine serilir.

Kat kat olan hamur dinlenirken diğer parçada aynı şekilde hazırlanır.İlk parça fazla bastırmadan tepsi büyüklüğünde açılıp yağlanmış tepsiye serilir.
Pırasalar ince ince doğranır tuzu ve baharatları ve yoğurtuda eklenir karıştırılır.
Hazırlanan iç harç ilk açılan hamurun üzerine serilir.
Diğer hamurda açılıp üzerine serilir.En üstede bolca yağ gezdirilip fırına sürülür.
İyice kızarana kadar yaklaşık olarak 45 dakika kadar pişirilir.
Aynı sistemle istenilen iç malzeme kullanılarak bu böreği yapabilirsiniz.
6 yorum:
bir keresinde kuzenimde yemiştim.çok lezzetliydi.ama elde yufkayı pek beceremediğim için cesaret edememiştim.ellerine sağlık.çok güzel gözüküyor.sevgiler...
elde açma börek gibisi yoktur,nefis görünüyor,ellerne sağlık..
ağzımın suyu aka aka okudum enfes ne kelime muhteşem ellerinize sağlık keşke teknoloji çok çok ilerde olsada şu beğendiğimiz börekleri elimizi uzatıp alabilsek işte o zaman kim yedi beni böreğimi diye kavgalar çıkarmı acaba
güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim........
gerçekten çok güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim
ELLERİNE SAĞLIK NE DE GÜZEL ANLATMIŞSIN
:)
Denedik harika oldu:)
Yorum Gönder