Sebze sevmeyen hatta KEREVİZ sevmeyenlere bile kendini sevdirtecek bir pilav tarifi.
MALZEMELER :
2 BARDAK PİRİNÇ
200 GR TAVUK GÖĞSÜ
1 HAVUÇ
1 KÜÇÜK KEREVİZ
YARIM SU BARDAĞI BEZELYE
DEREOTU
TAVUK SUYU
TUZ KARABİBER
1 KESME ŞEKER
TEREYAĞ
YAPILIŞI :
Ben pilavı sıcak suda bekleterek yapıyorum .Siz arzu ederseniz kavurarakta yapabilirsiniz.Önce pirinçleri iyice yıkayıp sıcak suda 20-30 dakika bekletiyoruz.
Tencereye yağı alıp kuşbaşı doğranmış tavukları ve bezelye büyüklüğünde doğranmış kerevizleri alıyoruz ve iyice soteliyoruz.Kerevizi sevmeyenler için minik minik dedim seviyorsanız daha iride doğrayabilirsiniz.Havuçlarıda beraber soteleyebilirsiniz.Bezelyeleri de ekleyip pirinçleri salalım . Çok hafif pirinçleri de kavurduktan sonra 2.5 bardak sıcak su veya tavuk suyunu ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim. Pilav piştikten sonra üzerine dereotu serpelim.
Özellikle misafirleniz için çok lezzetli bir tat denemenizi tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder