MALZEMELER
4 YUFKA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI GALETE UNU
İÇ MALZEMESİ İÇİN;
YARIM TAVUK GÖĞSÜ
2 ADET PIRASA
1 HAVUÇ
300 GR KADAR LAHANA
(çeyrek gibi )
1 ADET KIRMIZI BİBER
1 ADET SOĞAN
TUZ KARABİBER
KİMYON
3 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ
YAPILIŞI
İşe iç harcı hazırlayarak başlayalım. Tavaya yağ konur , soğanlar ve havuç küp küp doğranır. Tavuklar kuş başı doğranıp soğanlara eklenir ve sotelenir.Lahana , pırasa , biber eklenip onlarda sotelenir. Baharatlarda eklenir ılınmaya bırakılır.
Sebzeleri istediğiniz gibi arttırıp eksiltebilirsiniz.Özellikle lahana ve tavuk birbirlerine çok yakışıyor evimde pırasa ve biber de onlarıda ekledim. Siz de evdeki malzemeleri değerlendirirsiniz.
Sebzeleri çok kavurmamakta fayda var çünkü; börek pişerkende zaten pişiyorlar ve iyice seniyorlar.Böreğin içinde boşluklar oluşuyor , onun için de içine harçtan koyarken de bolca koyun .
2 şer , 2 şer tüm yufkaların arası yağlanır ve 24 parçaya bölünür.
Hazırlanan iç harçtan sigara böreği sarar gibi çift katlı olarak sarılır.Büyük bir tasın içine su doldurulur sarılan böreklerin hepsi hooop suya gönderilir. Hemen sudan çıkarıp galete ununa bulanır ve tepsiye dizilir. Kızarıp çıtır çıtır olana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder