MALZEMELER :
1 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK
1 SU BARDAĞI BALDO BULGUR
2 ADET KÖZLENMİŞ BİBER
3 ADET YEŞİL SOĞAN
YARIM DEMET MAYDANOZ
1 LİMON
1 TATLI KAŞIĞI SUMAK
TUZ KARABİBER
NAR EKŞİSİ
ZEYTİN YAĞ
YAPILIŞI:
Mercimek ve iri bulgurlar tencerede 15 -20 dakika kadar haşlanır.Çok haşlanıp ezilmesin hafif diri olacak şekilde.Bulgurlar da mümkünse baldo yani buğday iriliğinde ve görünümünde olsun yoksa salatanın görüntüsü bozuk olabilir.Eğer baldo bulgur yoksa , mercimeklerden ayrı olarak önceden haşladığınız buğdayıda kullanabilirsiniz.
Haşlama işi tamamlanınca ılındıktan sonra ; soğanı ,maydanozu , biberleri baharatları limon ve yağını ekleyip karıştırın.Artık servise hazırdır.
Dilerseniz sarımsak yada kimyon gibi aromalarla da tadını dahada zenginleştirebilirsiniz.
Afiyet olsun........
MERCİMEĞİN FAYDALARI;
- Kanser tedavisinde kullanılan 14 bitkiden biridir.
- Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek vücuda ve zihne güç verir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
- Gözlere de yararlıdır.
- Enerji verir ve yorgunluğu giderir.
- Kansızlara faydalıdır.
- Anne sütünü attırır.
- Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır.
- Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korur.
- Kalp krizi riskini azaltır.
- Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.
MERCİMEK KÜRÜ:
Yeşil mercimeğin suyu çok faydalıdır. Kaynatıp o suyu tüketirseniz kas ağrılarından kurtulabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder