MALZEMELER:
1 YUMURTA
1/2 PAKET MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 PAKET KABARTMA TOZU
2-3 DAMLA LİMON
ALDIĞI KADAR UN
İçi için ;
BEYAZ PEYNİR
MAYDANOZ
KARABİBER
YAPILIŞI :
Yumurtanın sarısı hariç tüm malzemelerden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde açıp içine peynirli karışımdan koyup kapatalım.Tepsiye dizilen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp fırına sürelim üzeri kızarana kadar pişirelim.Susamve çörekotuylada süslersek daha güzel olurlar.
PÜF noktasıhamuru en az yarım saat kadar dolapta dinlendirirsek daha iyi sonuç alırız.Limonda gevrek olmasını sağlıyor.
Özellikle hamur işlerinde vazgeçilmez bir lezzet olarak kullnılan mahlep sağlık açısından da vazgeçilmez bir şifa kaynağıdır.
MAHLEPİN FAYDALARI
-Solunum yollarında : Astım, balgam sökücü olarak kullanılır.
-Böbreklerdeki taş sancısında,
-Midede hazımsızlıkta ve aşırı gazda,
-İdrar tutukluğunda,
-Karaciğer zayıflığında,
-Prostat büyümesinde,
-Şekeri düşürmede faydalıdır,
2 yorum:
Ellerinize sağlık poğaçalar harika görünüyor,mis gibi mahlep koktu.sevgiler..
evet kokusu bütün evi sarıyor :)
Yorum Gönder