MALZEMELER :
1 ADET TAVUK GÖĞSÜ
1 ADET İRİ PATATES
1 ADET HAVUÇ
2-3 MANTAR
1 ÇAY BARDAĞI BEZELYE
TUZ KARABİBER
YARIM ÇAY KAŞIĞI KEKİK
YARIM ÇAY KAŞIĞI KÖRİ
2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
BEŞAMEL SOSU İÇİN;
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI SÜT
YARIM ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
TUZ KARABİBER
MUSKAT RENDESİ
1 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
1 KASE KAŞAR RENDESİ
YAPILIŞI:
Tavuklar kuşbaşı doğranır diğer sebzelerde kuş başı hazırlanır.Teflon tencereye sıvı yağ konup sebzeler ve et kısık ateşte yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak kavrulur.Baharatları eklenir fırın kabına alınır. Ben bu sefer bezelyem olmadığı için kullanmadım.Baharatlarıda damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Öte yandan beşamel sosu hazırlayalım.Margarinle un hafif kavrulur. Tuzu biberi muskat ve şeker eklenir sütü katılıp , kaynayana kadar topaklanmadan pişirilir.Eğer topaklanırsa tel süzgeçten veya mikserden geçirebilirsiniz.
Beşamel sosta sebzelerin üzerine dökülür , kaşar rendesi serpilip fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...................
1 yorum:
süper olmuş,eline sağlık.
Yorum Gönder