MALZEMELER
YARIM KG SALAMURA YAPRAK
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2 BÜYÜK BOY SOĞAN
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
2 TATLI KAŞIĞI NANE
1 TATLI KAŞIĞI DOLMA BAHARI
5 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
TUZ KARABİBER
YARIM ÇAY BARDAĞI KUŞ ÜZÜMÜ
YARIM ÇAY BARDAĞI ÇAM FISTIĞI
2-2,5 SU BARDAĞI SU
YAPILIŞI:Yemeklik doğranan soğanlar tencerede pirinçlerle beraber hafif kavrulur salçaylada biraz kavrulduktan sonra üzerine tüm baharatlar üzüm ve fıstıkta konur.1 bardak su eklenip suyu çekene kadar pişirilip demlenmeye bırakılır.Sarılıp tencereye dizildikten sonra üzerine kalan suyuda ekleyip biraz daha zeytin yağ ekleyip hatta arzuya göre limonda sıkıp kısık ateşte pişirilir.
PÜF NOKTASI: Sıktğınız limonun kabuğunuda tencereye koyun. Sarmaların üzerine tabak kapatırsanız pişerken dağılmalarını önlemiş olursunuz. Sarmaları ılınmadan tencereden çıkarmayıp biraz beklerseniz dağılmadan daha kolay alındığını lezzetlendiğini göreceksiniz.
2 yorum:
Zeytinyağlı yaprak sarması çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.
Teşekkür ederim.
Yorum Gönder