Bu tarifimi sizlerle paylaşmak istedim .Hem çok kolay hemde misafirlerinizede ikram edebileceğiniz çok lezzetli bir tarif.
KÖZLENMİŞ BİBERLİ PİYAZ
MALZEMELER:
1 BARDAĞI HAŞLANMIŞ FASULYE
2ADET KÖZLENMİŞ BİBER
1 ADET KURU SOĞAN
7-8 DAL MAYDANOZ
TUZ
SUMAK
PUL BİBER
YARIM LİMON
NAR EKŞİSİ
ZEYTİNYAĞ
YAPILIŞI
Akşamdan ıslatılan fasulyeler haşlanır , bir kabın içine alınır. Közlenmiş biberler doğranır soğanlar ay biçiminde piyazlık doğranır hafif tuzla ovup yıkanıp suyu süzülüp fasulyelere eklenir. Mydanozlar doğranır tuz , zeytinyağ biber, nar ekşisi ve limonda eklenir. Arzuya göre sirkede ekleyebilirsiniz.
PÜF NOKTASI
Fasulyenin hatta bakliyatların gaz yaptığını hepimiz biliriz . Bunu önleyebilmek için akşamdan ıslatılan tüm bakliyatları haşlarken içine 1 adet kesme şeker atarsak ve üzerinde oluşan köpükleri atarsak gazını önlemiş oluruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder