KANDİL SİMİDİ
MALZEMELER:
1 PAKET MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
2 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 TATLI KAŞIĞI MAHLEP
2 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 YUMURTA
ALDIĞI KADAR UN
1 ÇAY BARDAĞI KADAR SUSAM
YAPILIŞI :
Susam ve yumurtanın akı hariç tüm malzemeler geniş bir kaba alınır ve yoğurulur.Unu yavaş yavaş ekleyin 5 su bardağı kadar un alıyor.Ceviz büyüklüğünde parça koparıp halka şekli verelim.Önce yumurta akına sonra susama batırılıp tepsiye dizilir. 170 derecede iyice kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder