MALZEMELER
4 ADET YUFKA
YARIM KG ISPANAK
100 GR PEYNİR
1 ADET KURU SOĞAN
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
YUMURTA SARISI
TUZ KARABİBER
SUSAM
ÇÖREKOTU
Ispanaklar iyice yıkanır süzülür ve doğranır.Üzerina çiğden soğanlar doğranır peynir ufalanır tuzu ve karabiberi eklenir.1 yufka bütün olarak serilir üzerine sıvıyağ sürülür ve 2.yufkada üzerine serilir. Diğer 2 yufkayada aynı işlem yapılır.Yufkalar önce 2 ye sonra 4 ve bölünür.Sonra her parçada 3 bölünür.Her parça yufkanın geniş tarafına iç malzemesinden konulur ve sigara böreği sarar gibi 2 kat yufka sarılır.Üzerine yumurta sarısı sürüp , susam ve çörekotu serpilip fırına sürülür. Kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder