25 Şubat 2012 Cumartesi
ŞEKİLLİ TUZLU KURABİYE
Ayıcıklar , penguenler, kalpler, yıldızlar yine çocuklarımızın hayır diyemeyeceği tatlardan biri daha .
MALZEMELER :
YARIM PAKET MARGARİN
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
YARIM ÇAY BARDAĞI SİRKE
1 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
KABARTMA TOZU
2 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP
TUZ
YUMURTA SARISI
SUSAM ÇÖREKOTU
ALABİLDİĞİ KADAR UN
ÇEŞİTLİ KALIPLAR
YAPILIŞI :
Tüm malzemelerden bir hamur yoğurulur.Merdane yardımıyla istediğiniz kalınlıkta hamuru açın ve istediğiniz kalıpları kullanarak şekillendirin. Kalıplarınız yoksa bardakla kesebilir veya elinizle de şekil verebilirsiniz.Kurabiyelerin üzerine önce yumurta sonra susam ve çörekotu sürün orta hararetteki fırında iyice kızarana kadar pişirin, afiyetle yiyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder