MALZEMELER:
4 -5 ADET PATATES
1 .5 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
100 Gr KAŞAR RENDESİ
TUZ KARABİBER
BİR FİSKE ŞEKER
YAPILIŞI: Patatesler önceden haşlanır , kabukları soyulup elma dilimi şeklinde dilimlenir .Arzuya göre halka halkada dilimlendirebilirsiniz.Patatesleri borcama alın ayrı bir yerde beşamel sosu yapalım.Tavaya tereyağ ve un alınır kokusu çıkana kadar kavrulur.Üzerine tuzu , biberi ,şekeri eklendikten sonra soğuk süt konup çırpıcıyla hiç topak kalmayacak şekilde kaynayana kadar pişirilir.Arzuya göre varsa muskat cevizi rendesi de koyabilirsiniz.Krema kıvamına gelen sosu patateslerin üzerine gezdirelim , en üstünede kaşar rendesi serpip fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirelim.
3 yorum:
Harika görünüyor. Hem de pratik. En kısa zamanda deniycem. Ellerine sağlık....
Ellerine sağlık.Çok lezzetliler .
Teşekkür ederim güzel yorumun için :)
Yorum Gönder