Bu tarif sevgili Seyhan arkadaşıma aittir , kendisinin ellerine sağlık.
MALZEMELER
1 kg kabak
yarım kg havuç
2-3 adet domates
2-3 adet soğan
5-6 dal dereotu
1 tatlı kaşığı şeker
zeytin yağ
tuz
1 fincan su
Yapılışı :
Kabuklu kabaklar ortadan ikiye bölünür. İçi havucun sığacağı genişlikte oyulur.Oyulan kabakların içine havuçlar yerleştirildikten sonra baş parmağımızın genişliğinde dilimlenir ve teflon pilav tenceresine 2- 3 kat döşenir.
Piyazlık yani ay şeklinde doğranan soğanlar ve kübik doğranan domatesler harmanlanıp kabakların üzerine döşenir. Tuzu şekeri suyu ve yağı eklenip kısık ateste yumuşayana kadar pişirilir.
Piştikten sonra biraz dinlendirin ve dikkatlice servis tabağına ters çevirin .
Üzerine dereotu serpip servis edin.
AFİYET OLSUN
5 yorum:
renk cümbüşünü çok sevdim...
çok güzel görünüyorlar...
ellerine sağlık canım...
Kabak yemeğini pek sevmem ama çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık arkadaşım.
değişik bir yorum eline sağlık
Zeytinyağlılara bayılırım görüntüsü enfesss, ellerine sağlık.
değerli yorumlarınız için teşekkürler
Yorum Gönder