21 Aralık 2012 Cuma
YOĞURTLU ETİMEK PASTASI
MALZEMELER
1 PAKET ETİMEK
1 SU BARDAĞI MAYONEZ
2 SU BARDAĞI YOĞURT
2 DİŞ SARIMSAK
ÜZERİ İÇİN
MAYDANOZ
MISIR
HAVUÇ
KORNİŞON
BEZELYE
YAPILIŞI
Mayonez yoğurt ve sarımsak derin bir kapta karıştırılır.
Etimekler bu karışıma batırılıp batırılıp borcama 2 kat halinde dizilir.Kalan yoğurt ta en üste dökülüp yaydırılır ve dolaba kaldırılır .Sabaha kadar bekletilen etimeklerin üzerine maydanoz , kornişon mısır ve ince rendelenen havuçlar çapraz çapraz dizilir.Bunun sebebi kare kare kesilince her malzemeden eşit, olarak servis edilmesi.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
canım çok beğendim :))
sunumu bile iştahımı kabarttı :))
ellerine sağlık...
güzel haftasonaları diliyorum :))
pasta kelimesini okuyunca.bir an ayyyy isimleri karistirdi galiba dedim.tarifi okuyunca cok begendimmmmmmmm
pek şık bir salata olmuş,eline sağlık..
Yorum Gönder