2 Aralık 2012 Pazar
SAÇAKLI POĞAÇA
MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
içi için
rendelenmiş kaşar peynir.
krem peynir veya labne peynir
YAPILIŞI
Mayayı, tuz ve toz şekerle iyice karıştırın. Yoğurdu, sıvı yağı ve yumurta akını ilave edip yoğurun. Ele hafif yapışan, yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin. Üzerini kapatıp ılık bir ortamda hamur iki katı olana kadar mayalandırın .
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 15-20 dakika daha tepsi mayasına bırakın. 185 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Poğaçalarınız ılındıktan sonra bir bıçakla ortalarından yarısına kadar kesip, arasına vede dışına taşırarak peynir sürün. Taşan peynirleri rendelenmiş kaşara batırıp servis yapın.
Dilerseniz kaşar yerine maydanoz dereotu kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
Çok ciciş görünüyorlar sakallı poğaçaları hep maydanoz ve dereotu ile yapıldığını gördüm sizinki daha güzel olmuş..
Bende böylesini yapıcam inşaallah yayınlarım..
Ellerinize sağlık.
şimdiden afiyetler olsun
ELLERINE SAGLIK CANIM NE GÜZEL OLMUSLAR ÖYLE
Puf puf nefis bir görüntü ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
Pastanelerde en sevdiğimdir,ellerine sağlık..Aldım tarifi hemen uygulanacak..sevgiler..nurlumutfakta.blogspot.com
çok sevdiğim bir poğaçadır,eline sağlık nefis görünüyor..
çok teşekkür ederim.. cüzünü ekledim.. sevgilerimle..
saçaklı poğaçayı herkes yaptı :))
ben hala yapıcam :))
çok güzel görünüyor...
canım ellerine sağlık...
Yorum Gönder