AŞURE
MALZEMELER
YARIM KG BUĞDAY
1 SU BARDAĞI FASULYE
1 SU BARDAĞI NOHUT
YARIM ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
8-10 ADET KAYISI
8-10 ADET İNCİR
1 ÇAY BARDAĞI ÜZÜM
YARIM ÇAY BARDAĞI GÜL SUYU
1 PK VANİLYA
1 PORTAKAL
1 KG ŞEKER
5-6 ADET KARANFİL
SÜSLEMEK İÇİN
FINDIK CEVİZ
BADEM
NAR
KUŞ ÜZÜMÜ
TARÇIN
ÜZÜM
DUT
YAPILIŞI
Akşamdan buğdayları yıkadıktan sonra 5-10 dakika kadar fokur fokur kaynatıp sabahı bekleyin.
Sabah kalktığınızda buğdayların hepsinin patır patır patlamış olduğunu göreceksiniz , ayrıyetten düdüklüye atmaya hiç gerek kalmayacak.
Akşamdan ıslatılan nohutlar ve fasulyeler de ayrı ayrı haşlanır kaynayan buğdaylara eklenir.
İyice özleşince şekerini karanfilleri küçük küçük doğranmış meyveleri ve portakal kabuğu rendesini de atıp biraz daha kaynatın.
Son işlem olarak vanilyayı gülsuyunu katın .
Kapağını kapatıp yarım saat kadar dinlendirin daha sonra kaselere koyup servis yapın.
Şeker miktarını damak tadınıza göre arttırabilirsiniz.
Renginin daha beyaz olmasını istiyorsanız 1 su bardağı kadar süt ekleyebilirsiniz.
Sarımsı gibi olmasını istiyorsanız portakalın suyunuda hatta dahada sarı derseniz çay kaşığının ucuyla safran da ekleyebilirsiniz.
Benimkinde ne süt nede portakal suyu var rengi işte böyle.
AFİYET OLSUN
5 yorum:
ellerinize sağlık...
Allah kabul etsin...
Nefiss ellerinize sağlık.
Allah kabul etsin :) nefis görünüyor.
Ellerine sağlık.
Enfes görünüyor. Ellerine sağlık, Allah kabul etsin. Sevgiler.
allah kabul etsin...
Yorum Gönder