1 Kasım 2012 Perşembe
MANTARLI KIYMALI BÖREK
MALZEMELER
4 ADET YUFKA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ADET YUMURTA SARISI
SUSAM ÇÖREKOTU
İÇİ İÇİN
200 GR KIYMA
200 GR MANTAR
2 ADET KURU SOĞAN
5-6 DAL MAYDANOZ
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
TUZ KARABİBER
PUL BİBER
YAPILIŞI :
İşe öncelikle iç harcını hazırlamakla başlayalım.
Soğanlar yemeklik doğranır , tavada kızan yağın içine atılır.Sırayla kıymalar ve doğranan mantarlar da atılıp saldıkları suyunu çekene kadar pişirilir.
Baharatları eklenip maydanozu da doğranıp altı kapatılır.
İlk yufka bütünce açılıp üzerine sıvı yağ gezdirilir.Üzerine 2. yufka serilir.
Aynı şekilde diğer 2 yufkanın arasıda yağlanınca yufkalar önce dörde aynı sigara böreği keser gibi kesilir. Herbir parçada tekrar 3 'e bölünür.
Yani çift katlı yufkadan 12 parça elde edilir. Hep parçanın içine iç malzemelerden koyulup aynı sigara böreği sarar gibi sarılır.
Fırına sürmeden önce büyük bir tasın içine böreklerin hepsi doldurulup içine de su doldurulur.
Birkaç saniye bekletilip suyu süzülüp tepsiye dizilir.
Üzerlerine yumurta susam sürüldükten sonra ortalarıda hafifçe bıçakla çizilir ve fırına sürülür.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Ayyy sigan,kiyma,mantar hepsini cok severim,bi arada,gece gece canm cekti eline saglik:))
Ellerine sağlık çayın yanına aldım:))
Mantarli borek hic yemedim ama harika gorunuyor. Ellerine saglik. Sevgiler...
Yorum Gönder