MALZEMELER
- YARIM KG PATLICAN
- 3 ADET DOMATES
- 250 GR KIYMA
- 2-3 ADET SİVRİ BİBER
- -6 DAL MAYDANOZ
- 1,5 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
- 1 ADET KURU SOĞAN
- KARABİBER
- SIVI YAĞ
- 2-3 DİŞ SARIMSAK
- KİMYON
- PUL BİBER
- TUZ
YAPILIŞI :
Patlıcanlarımız yıkanıp tuzlu suda bekletildikten sonra halka halka
kesilip kızartılır. Tavamızın içine kıymamızı koyup kavurma
işlemine başlıyoruz. İçine doğramış olduğumuzu kuru soğanımızı ve
sarımsağımızı da ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz. İçine
salçamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz.Sivri biber ve küp küp doğranmış domatesleride ekleyip biraz pişiriyoruz , maydanozlarıda ekleyip altını kapatıyoruz.
Yayvan tenceremizin içine
patlıcanlarımızı diziyoruz, üzerine kıymalı harcımızdan döküyoruz.Yaklaşık 1 çay bardağı kadar su ekleyip biraz daha pişirip servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN
2 yorum:
patlıcanın her halini severim ellerine sağlık..
patlıcanın her çeşidine varım
ellerine sağlık çok güzel olmuş
Yorum Gönder