

MALZEMELER
İÇİ İÇİN
2 ADET ELMA
2 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
ARZUYA GÖRE ;
KURU ÜZÜM
CEVİZ İÇİ
HAMURU İÇİN ;
YARIM PK MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
2 - 3 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
YARIM ÇAY BARDAĞI KADAR PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI ;
Önce içini hazırlıyoruz.Küçük bir tavada elmalar rendelenir ve şekerle beraber kavrulunca tarçını ve cevizi eklenir , soğumaya bırakılır.
Humur tüm malzemeler karıştırılarak güzelce yoğurulur.
Şekillendirmek için ister ,hamuru avucumuzda önce yuvarlayıp yassıltarak elmlı harçtan koyup kapatabilirsiniz. İsterseniz elma büyüklüğünde parçayı yuvarlatıp merdaneyle tabak büyüklüğünde açıp,bıçakla artı (+) şeklinde dört parçaya ayırarak , geniş kenarına elmaları koyup yuvarlayarak şekillendirebilirsiniz.
Bıçakla kesip şekillendirince görüntü daha güzel oluyor ama biraz oyalıyor.
Ağızda dağılan hamur olması için yumurta ve fazla yoğurt konulmuyor bu yüzden hamuru şekillendirirken biraz sabırlı olmak gerekiyor.
Fırından çıkıp biraz ılındıktan sonra pudra şekeri eşliğinde servis ediyoruz.
KOLAY GELSİN
7 yorum:
bizim evde en sevilen kurabiye çeşitlerindendir,ellerine sağlık..
» Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim Rabbimiz’e. Hayırlı kandiller..
bizim evde pek sevilir..yapsam gelip gidip yerler yani....ellerine sağlık canım.
çoklezzetli gorunuyor.
banada beklerim =)
bayılırım...
Uzun süredir aradığım paylaşım sitesini buldum sonunda gerçekten mükemmel makale ve paylaşımlarınız var. Teşşekkür ederim. Başer eğitim kurumları olarak kaliteli hizmet sunmaktayız.
Bu benim en sevdiğim kurabiye, sıcak sıcak mmm, yayınladığın için çok teşekkürler, deneyeceğim :))
Sevgiler
Eda
Yorum Gönder