MALZEMELER :
1 SU BARDAĞI SÜT
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK YAĞ
1 PORTAKAL
3 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ALDIĞI KADAR UN
1 PAKET KAKAO
Sosu için 1 çay bardağı süt
YAPILIŞI
Yumurtayı şekeri ve yağı iyice çırpalım kakaoyu ve sütüde ekleyip çırpalım.Hazırlanan harçtan 1 su bardağı kadar ayıralım.Portakalım kabuğunun rendesini ve suyunu da ilave edelim. Unu eleyerek keke koyalım havalanınca daha iyi kabarır, son olarak kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip kalıbımıza dökelim.
Ortası boş olmayan kelepçe veya tepsi tarzı kalıplarda daha iyi sonuç alınıyor.
Kekimiz pişince hazırladığımız harca 1 çay bardağı sütüde ilave ederek yavaş yavaş kekin üzerine dökelim soğuyunca servis edelim.Ne kadar çok beklerse o kadar lezzetli olur.
3 yorum:
ıslak kek üsüne birde portakalın o muhteşem aroması eklenince süper süper
eline sağlık
TEŞEKKÜRLER
BİR DİLİM ALIR MISIN ?
onn numara :))
Yorum Gönder