MALZEMELER :
YARIM KG UN
1 YUMURTA
300 GR KIYMA
1 ADET KURU SOĞAN
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
TUZ KARABİBER
PUL BİBER
YARIM KG YOĞURT
2 DİŞ SARIMSAK
YAPILIŞI :
Verdiğim ölçü 4 kişiye yeterli olur.İlk önce işe iç harcı hazırlayarak başlayalım.
Soğanı rendeleyelim , kıymayı ilave edelim, tuzunu karabiberini arzuya göre pul biberinide ekleyelim. Mantının içi hazır. Sıra hamuru yoğurmada. Unun ortasını açalım yumurtayı kıralım tuzunu ekip azar azar suyunu ilave edip güzel bir hamur yoğuralım.Hamuru iki bezeye ayıralım tezgahın üzerine ve hamurun üzerine un serpip yufka açmaya başlayalım.Yufka rulet yardımıyla küçük küçük karelere ayrılır ve her bir parçanın içine harçtan fındık büyüklüğünde konur. Önce karşılıklı kenarları
birleştirilir sonra onlarda ortada birleştirilir.
Tüm mantılar hazırlanınca kaynayan suya önce tuz sonra mantılar atılır ve yumuşayana kadar pişirilir.
Pişen mantılar tabaklara alınır.Tereyağ kızdırılıp üzerine kırmızı biber eklenir.
Yoğurdun içine sarımsak rendelenir.Tabağa alınan mantıların üstüne önce sarımsaklı yoğurt sonra biberli yağ gezdirilir sonra afiyetle yenilir.
2 yorum:
ohhh süper ellerine sağlık biz trakya mantısı yaparız sitemde tarifi var onuda tavsiye ederim mutlaka dene canım
sevgilerimle.....
Güzel yorumun için teşekkür ederim. Sitendeki tarife baktım çok leziz görünüyor. Kesinlikle en yakın zamanda deneyeceğim. Sevgiler.
Yorum Gönder