USTALARI KUSURA BAKMASIN;
ELİMDEN GELDİĞİNCE YAPMAYA ÇALIŞTIĞIM PRATİK BİR TARİF.
MALZEMELER:
2 SU BARDAĞI KÖFTELİK BULGUR
1 SU BARDAĞI SICAK SU
1 ADET KURU SOĞAN
4-5 DAL TAZE SOĞAN
YARIM DEMET MAYDANOZ
1 ÇORBA KAŞIĞI DAMATES SALÇASI
1 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 TATLI KAŞIĞI KÖFTE BAHARATI
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
2 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER
1 TUZ
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
VARSA İSOT
KIVIRCIK
LİMON
YAPILIŞI:
Bulgur kısırda olduğu gibi sıcak suyla ıslatılır.Suyunu çekince salça,ince doğranmış kuru soğan ve baharatlarla beraber iyice özleşene kadar yoğurulur.Eğer rengi açık olduysa biraz daha salça ekleyin.Çok katı olduysa azar azar su ilave ederek yoğurun.Kıvama geldiyse sıvı yağı bir yerde kızdırın ve çiğ köftenin üzerine dökün.Yeşilliklerinide ekleyerek bir daha yoğurun .Artık şekillendirebilirsiniz kıvırcık ve linlarla süsleyerek servis tabağına alabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder