27 Mart 2012 Salı

KOLAY ETSİZ ÇİĞ KÖFTE



          USTALARI KUSURA BAKMASIN;
ELİMDEN GELDİĞİNCE YAPMAYA ÇALIŞTIĞIM  PRATİK BİR TARİF.

MALZEMELER:
2 SU BARDAĞI  KÖFTELİK BULGUR
1 SU BARDAĞI SICAK SU
1 ADET  KURU SOĞAN 
4-5 DAL TAZE SOĞAN
YARIM DEMET MAYDANOZ
1 ÇORBA KAŞIĞI  DAMATES SALÇASI
1 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 TATLI KAŞIĞI KÖFTE BAHARATI
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
2 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER
1 TUZ
YARIM ÇAY BARDAĞI  SIVI YAĞ
VARSA İSOT
KIVIRCIK
LİMON




YAPILIŞI:

        Bulgur  kısırda olduğu gibi sıcak suyla ıslatılır.Suyunu çekince salça,ince doğranmış kuru soğan  ve baharatlarla  beraber iyice  özleşene kadar yoğurulur.Eğer rengi açık olduysa  biraz daha salça ekleyin.Çok katı olduysa    azar azar su ilave ederek yoğurun.Kıvama geldiyse sıvı yağı bir yerde kızdırın ve çiğ köftenin üzerine dökün.Yeşilliklerinide ekleyerek bir daha yoğurun .Artık şekillendirebilirsiniz  kıvırcık ve linlarla süsleyerek servis tabağına alabilirsiniz.


Hiç yorum yok: