Ailenize ve konuklarınıza ikram edebileceğiniz çok pratik ve lezzetli bir tarifi sizinle paylaşıyorum.
MALZEMELER:
YARIM KG TAVUK GÖĞSÜ
1 KURU SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK
1 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
YARIM ÇAY KAŞIĞI KÖRİ
TUZ KARABİBER
PUL BİBER KEKİK
DEFNE YARRAĞI
YAPILIŞI:
Kuş başı doğranan tavukları derin bir kaba alın üzerine soğanı ve sarımsağı rendeleyin.Salçayı,yoğurdu,yağı ve tüm baharatları ekleyip iyice karıştırın.Üzerini kapatıp buz dolabında dinlendirin.Ne kadar çok bekletirseniz o kadar çok lezzetli olacaktır.
Çabuk pişmesini istiyorsanız teflon tavada suyunu çekip iyice kızarana kadar soteleyin.
Bu sos tarifi aslında ızgara et terbiyesidir.Akşamdan kuzu etlerini bu sosla hazırlarsanız çok lezzetli ızgara şiş yapabilirsiniz.Kanat,but ve göğüs için de ızgaralık hazırlayabilirsiniz.Dilerseniz evde fırında borcamda ara sıra karıştırarak pişirip ziyaret sofralarınızı süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder