20 Şubat 2012 Pazartesi
PIRASA SARMASI
İşte sebze sevmeyen hatta pırasa sevmeyen çocuklar için çok güzel bir tarif.İç harcı adeta köfte tadında olduğu için , hatta görüntüsüde pırasaya benzemediği için çocuklarınıza kolayca yedirebilirsiniz.
MALZEMER:
3 ADET KALIN PIRASA
200 Gr KIYMA
1 ÇAY BARDAĞI BULGUR
YARIM ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
1 KURU SOĞAN
MAYDANOZ
TUZ , KARABİBER
PUL BİBER
KİMYON
DOMATES VE BİBER SALÇASI
SIVI YAĞ
YAPILIŞI :
Pırasa sarması için ilk önce yarım tencere su kaynatılır.Bir karış uzunluğundaki pırasalar tuzlu suda 2 dakika kaynatılıp çıkarılır ve hemen soğuk suya atılır.Diğer yandan iç malzeme hazırlanır.Kıyma , bulgur , soğan , maydanoz , salça ve baharatlar iyice harmalanır.Tencerenin dibine sıvı yağ koyup salçayla kavrulur. Katlarından ayrılan pırasaların kenarından kesilir ve uzun bir dikdörtgen şekli verilir.Pırasaların içine iç harçtan koyup muska şeklinde sarılır.pırasaların ortalarında kalan ince yerler tencerenin dibine döşenip , sarılanlar da onların üzerine dizilir. Dağılmaması için tencerenin üzerine tabak kapatılır suyu eklenir kaynayınca altı kısılır.
İsteğinize göre sadece bulgur ya da sadece pirinçlede hazırlayabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder