Şerbetli tatlı sevenler elinizin altında olabilecek en kolay tarif.Hem pratik hem lezzetli hemde çok bereketli.Bayramlarda kalabalık misafir geleceğinde imdata yetişecek bir tarif.Kendinize yaptığınızdada bir kaç gün rahatlıkla yenilebilir hemen bayatlamıyor ve şekerlenmiyor.
MALZEMELER:
1 ÇAY BARDAĞI İRMİK
2 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
100 GR PUDRA ŞEKERİ
125 GR (yarım paket) margarin
1 PK KABARTMA TOZU
1 PK VANİLYA
ŞERBETİ İÇİN:
4 - 4.5 SU BARDAĞI ŞEKER
6 SU BARDAĞI SU
FINDIK VEYA FISTIK
1 ÇAY BARDAĞI HAŞHAŞ
YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT
YAPILIŞI :
Şerbet malzemeleri tencereye konup 10 - 15 dakika kaynatılır ve ılınmaya bırakılır.Margarin eritilir diğer malzemelerde eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlatılır önce süte sonra haşhaşa iyice bulanıp tepsiye dizilir. Fındığa şokella sürüp kurabiyelerin ortasına batırılır.150 derecede iyice kızarana kadar pişirilir.Ben
hamurun içine koyduğum yumurta sarılarından birini ayırdım.Kurabiyelerin yarısına yumurta sürdüm yarısını haşhaşlı yaptım.
Şerbeti ılıkken kurabiyeler sıcakken şerbeti verilir.Bir kaç saat dinlendirip şerbeti iyice çekince servis yapılır. AFİYET OLSUN!
1 yorum:
bu tarifte un yok yanlız
Yorum Gönder