Bu gün de sizlerle çok pratik bir tarifi paylaşmak istedim.Hem kolay hem besleyici.
ARNAVUT CİĞERİ
MALZEMELER :
YARIM KG DANA CİĞERİ
1 ÇAY BARDAĞI UN
TUZ KARABİBER
KEKİK
KEKİK
SIVI YAĞ
YAPILIŞI :
Zarı çıkartılmış ve kuş başı doğranmış ciğerlere tuz karabiber eklenir iyice una bulanır ve kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartılır.Yanınada soğan , maydanoz ve sumakla hazırlana piyazla bir de patates kızartması yapınca tadına doyum olmaz
AFİYET OLSUN..
PÜF NOKTASI:Ciğerlerinizi una bulamadan evvel yarım saat kadar sütün içinde bekletirseniz daha yumuşak olduğunu göreceksiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder