20 Mayıs 2012 Pazar

ÇİLEKLİ TAÇ TATLI



MALZEMELER:

1 Kg SÜT
1 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1 ÇORBA KAŞIĞI  MARGARİN

YARIM KG ÇİLEK


1 ÇAY BARDAĞI  NİŞASTA
1,5 SU BARDAĞI VİŞNE SUYU


YAPILIŞI
       
       İlk önce  kelepçeli kalıba  veya içine streç serilmiş kek kalıbına çilekler doğranıp yerleştirilir.
     Nişasta   ve meyve suyu koyulaşana kadar pişirilir.Hafif ılınınca   çileklerin üzerine dökülür.Böylelikle aralardaki boşluklarda kapanır.
      Un , süt , margarin  ve şeker tencerede koyulaşana kadar kaynatılır.Kıvama gelince yavaş yavaç çilekli kısmın üzerine dökülür   iyice soğuduktan   sonra hatta mümkünse 1 gece kadar  sonra  ters çevrilerek servis edilir.




6 yorum:

  1. tam yaz tatlısı olmuş canım..istanbul'a yazda gelemedi ama..ellerine sağlık ..sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor,hemde çilekli ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  3. çilek böyle tatlılara çok yakışıyor ee zamanı da gelmişken bol bol yemeli.ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  4. yorumlarınız için hepinize çoook teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil
  5. ben geldim
    aldım kaçıyorum
    mmmmmmm misssssssssssssssssss.

    YanıtlaSil
  6. nası şahne bir görüntüdür böleee
    ellerine sağlık tam zamanı tam tam:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil