11 Nisan 2012 Çarşamba

KÖFTELİ BEZELYE YEMEĞİ




MALZEMELER :

250 GR BEZELYE
1 ADET HAVUÇ
1 ADET PATATES
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
SIVIYAĞ

Köftesi İçin ;
 250 GR KIYMA
1 ADET KURU SOĞAN
2 ÇORBA KAŞIĞI İNCE BULGUR
TUZ
KARABİBER
KİMYON
4-5 DAL DEREOTU


YAPILIŞI :

    Sıvıyağda salça kavrulur , suyu eklenir.Kaynayan suya 
minik minik doğranan  patates  , havuç  ve bezelyeler atılır.Onlar kaynamaya  devam ederken köfteler hazırlanır.Kıyma  , soğan   baharat ve bulgur iyice yoğurulur  misket büyüklküğünde yuvarlanır ve kaynayan malzemeye eklenir.5 dakika kadar pişirilip dereotu doğranıp altı kapatılır.
Afiyet olsun.............

7 yorum:

  1. ellerine sağlık canım..nefis görünüyor..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. bezelye zamanı başladı artık bol bol yaparız.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Canım merhaba,yemeğin çok güzel ellerine sağlık,afiyet olsun,şifa olsun sizlere....
    Ama etkinliği ben yapmıyorum safiye abla yapıyor eğer ona yolladığını belirtip benim yerime onun linkini verirsen safiye abla gelip alır yayınlar tarifini blogunda,,adresi bu http://safiyeile.blogspot.com

    selamlar kolay gelsinnn,günleriniz şeker tadında geçsin :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba feray hanım ellerine saglık harika bir tarif desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı isterim tarifin gönderi sırasına göre yayınlarım

    YanıtlaSil
  5. arkadaşım yanlışlık olmuş ben ferkayla karıştırmışım şeker tadında bu arada şeker gibi adına yakışır blogun var emeklerine saglık

    YanıtlaSil
  6. Tarifin yayında arkadaşım desdegin için teşekkürler tekrar beklerim yöresel yemek tarifinle

    YanıtlaSil
  7. Geen seneden derin dondurucuda bezelye var hala. Tarifinizi görünce not aldım, yarın pişireceğim. Yoksa bezelyenin mevsimi geldi, tüketmek şart oldu eskileri. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil