29 Şubat 2012 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI ISPANAK




   Günün her saatinde ister kahvaltı sofraları ister çay saatleri ister  akşam yemeklerinde sunabileceğiniz hafif  bir tarifi  sizinle paylaşıyorum.

  MALZEMELER :
YARIM KG ISPANAK
2 ADET HAVUÇ
2  KURU SOĞAN
SIVI  YAĞ
1 KASE DOLUSU YOĞURT
2 DİŞ SARIMSAK
TUZ
KARABİBER
KIRMIZI BİBER

 YAPILIŞI :

     Ayıklanan ıspanaklar iyice yıkanıp   sirkeli suda bekletildikten sonra  süzdürülür. Tavaya sıvı yağ konur ve ince doğranan soğanlar kavrulmaya başlanır.Biraz öldürdükten sonra  ıspanaklarla beraber kavrulmaya devam edilir,  tuzu ve karabiberi eklenir . Suyunu çekince servis kabına alınır.Aynı tavada biraz sıvı yağ ekleyerek rendelediğimiz havuçları  da soteleyelim. Onlarıda ıspanakların üzerine yaydıralım .
    Sıra geldi gelinin duvağını örtmeye  sarımsaklı yoğurdu   zeytinyağlı ıspanağın üzerine güzelce   yaydıralım ve en üste de kızdırılmış sıvıyağda  kırmızı biberle süsleyelim . AFİYET OLSUN.

4 yorum:

  1. canım aramıza hoş geldin
    hayırlı olsun inşallah
    ıspanak harika
    muhabbetle kal
    :)

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler ilk yorumum sizden
    bu yüzden sizin bir ayrıcalığınız olacak sevgiyle :)

    YanıtlaSil
  3. enfes birşey. hele de sen yapınca. tadı hala damağımda. çoook lezzetliydi.....

    YanıtlaSil
  4. üzülme arkadaşım bir daha ki gelmende yine yaparım ..........

    YanıtlaSil