17 Şubat 2012 Cuma

BEŞAMEL SOSLU PATATES


BEŞAMEL SOSLU PATATES

MALZEMELER:
4 -5  ADET  PATATES
1 .5 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇORBA KAŞIĞI  UN
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
100 Gr KAŞAR RENDESİ
TUZ KARABİBER
BİR FİSKE ŞEKER


YAPILIŞI: Patatesler önceden haşlanır , kabukları soyulup elma dilimi şeklinde dilimlenir .Arzuya göre halka halkada dilimlendirebilirsiniz.Patatesleri borcama alın ayrı bir yerde beşamel sosu yapalım.Tavaya tereyağ ve un alınır  kokusu çıkana kadar kavrulur.Üzerine tuzu , biberi ,şekeri eklendikten sonra  soğuk süt konup çırpıcıyla hiç topak  kalmayacak şekilde kaynayana kadar pişirilir.Arzuya göre varsa muskat cevizi rendesi de koyabilirsiniz.Krema kıvamına gelen sosu patateslerin üzerine    gezdirelim , en üstünede kaşar rendesi   serpip fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirelim.

3 yorum:

  1. Harika görünüyor. Hem de pratik. En kısa zamanda deniycem. Ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık.Çok lezzetliler .

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim güzel yorumun için :)

    YanıtlaSil