16 Eylül 2012 Pazar
FASULYELİ KÖZLENMİŞ BİBER SALATASI
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ FASULYE
KÖZLENMİŞ BİBER
HAŞLANMIŞ MISIR
DEREOTU
MAYDANOZ
SARIMSAK
TUZ
PUL BİBER
NAR EKŞİSİ
SİRKE
LİMON
ZEYTİN YAĞ
YAPILIŞI :
Fasulyelerle biberler ve mısırlar karıştırılır .
Üzerine dereotu maydanoz ve sarımsak rendesi eklenir.Tuzu ve biberi de koyduktan sonra zevkinize göre nar ekşisi limon sirke koyabilirsiniz.
Dilerseniz kornişon turşuda konulabilir.
Afiyet olsun
14 Eylül 2012 Cuma
KOLAY MÜCVER
TARİF BİLDİĞİMİZ MÜCVER İLE AYNI FAKAT PİŞİRMESİ ÇOK KOLAY ÇÜNKÜ TAVA BÜYÜKLÜĞÜNDE VE ÇOK ÇOK AZ YAĞ İLE KIZARTILIYOR.
YANİ HEM PRATİK HEM DE SAĞLIKLI...............
TARİF BENDEN DENEMESİ SİZDEN.
MALZEMELER
1 ADET KABAK
1 ADET YUMURTA
5 - 6 DAL DEREOTU
5 - 6 DAL MAYDANOZ
5 - 6 DAL TAZE NANE
1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
1 ÇAY KAŞIĞI TOZ NANE
YARIM ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
YARIM ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
TUZ
2 ÇORBA KAŞIĞI UN
SIVI YAĞ
YAPILIŞI
Kabaklar rendelenir ve yağ hariç tüm malzemeler iyice eklenip karıştırılır.Kek kıvamı gibi olacak ununu ona göre arttırabilirsiniz.
1 Çorba kaşığı kadar yağı teflon tavaya döküp kızınca harçtan tavaya dökün kızarınca spatulayla çevirin ve 1 çorba kaşığı yağ ekleyin.
Çok az yağ kullanıldığı için çok hafif oluyor vede kısa sürede , zahmetsizce pişmiş oluyor.
EKMEK KÖFTESİ
HADİ BAKALIM BAYAT EKMEKLERİ DEĞERLENDİRELİM..........
MALZEMELER
BAYAT EKMEK
SOĞAN
TUZ
KARABİBER
KİMYON
KEKİK
1 ADET YUMURTA
YAPILIŞI :
Ekmekler iyice ıslatılıp suyu iyice sıkılır. Soğan rendelenir sulu ise oda sıkılır.
Baharatları istediğiniz miktarda ekleyin bolca kaldırıyor .Yumurtası eklenir varsa maydanoz da ekleyin benim yoktu koyamadım.
Aynı köfte yapar gibi güzelce yoğurun ve köfte şekli verin .Kızgın yağda da kızarınca servise hazırdır.
Afiyet olsun..........
11 Eylül 2012 Salı
MİDYE POĞAÇA
MALZEMELER
1 ADET YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN
YARIM PAKET MARGARİN
İÇİ İÇİN
1 ADET HAŞLANMIŞ PATATES
100 GR KADAR PEYNİR
TUZ
KARABİBER
İSTEDİĞİNİZ İÇ MALZEMEYİ KULLANABİLİRSİNİZ.
YAPILIŞI:
Margarin hariç tüm malzemelerden yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamur yaklaşık olarak 12 bezeye ayrılır.
Her biri tabak büyüklüğünde açılıp araları yağlanır , ve üst üste dizilir.
Benim margarinim çok yumuşak olduğu için yağ bıçağı ile sürdüm , siz isterseniz eritip te kaşıkla sürebilirsiniz .
Hepsini üst üste koyduktan sonra açılarak büyük bir hamur elde edilir.
Bir kenarından başlayarak sıkıca ulo haline getirilir ve birer parmak genişliğinde dilimlenirler.
Kesilen her parça hafifçe büyültülür ve iç malzemesi konularak kapatılır .
Orta hararette kızarana kadar pişirilir ve ılık olarak servis edilir.
7 Eylül 2012 Cuma
KÜRDANDA JELİBON
DOĞUM GÜNÜ PARTİLERİNİZ İÇİN BİR ALTERNATİF FİKİR DAHA
BIRAKIN ÇOCUKLARINIZ HAZIRLASIN , NE KADAR MUTLU OLACAKLAR İNAMIYACAKSINIZ.
MALZEMELER
JELİBON
KÜRDAN
PORTAKAL VEYA ELMA
Kürdanların bir ucuna jelibonlar saplanır ve portakala yerleştirilir.
Dilerseniz sizde benim gibi portakalları güldürebilirsiniz , daha sevimli olurlar.
AYICIK KURABİYE
ÖZELLİKLE DOĞUM GÜNLERİ İÇİN ÇOCUKLARIN BAYILACAĞI BİR SUNUM
HELE DE BU KURABİYELERİ ÇOCUĞUNUZLA BERABER HAZIRLARSANIZ DAHA DA KEYİFLİ HALE GETİRİRSİNİZ.
ÖZEL BİR TARİF DEĞİL HER ZAMAN KULLANDIĞINIZ BİR TARİFİNİZ VAR İSE ÖYLE DE YAPABİLİRSİNİZ ÖNEMLİ OLAN SUNUM ŞEKLİ SADECE.
MALZEMELER
1 PK MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1 PAKET VANİLYA
2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
ALDIĞI KADAR UN
YETERLİ MİKTARDA ÇÖP ŞİŞ ÇUBUKLARI
YAPILIŞI :
Kakao hariç tüm malzemeler iyice yoğurulur. Hamuru 3 parçaya ayırıp bir parçayı sade birine 1 çay kaşığı kakao ile iyice yoğurun ve son parçayada kalan kakaoyu ekleyip koyu renk bir hamur elde edin.
3 ton olarak şekillendirin.
Ben 3 ton kullandım ama kızarınca fazla belli olmadı 2 ton da yeterli oluyor.
Ayı kafalarına , ikiye böldüğüm çöp şiş çubuklarını da yerleştirip tepsiye dizdim fırına sürdüm.
Pişince de her çocuğun tabağına birer tane yerşetirdim.
ARTIK YAĞMALANMAYA HAZIRLAR.
AFİYET OLSUN
6 Eylül 2012 Perşembe
BÜLBÜL YUVASI FIRINDA MAKARNA
MALZEMELER :
YARIM PK SPAGETTİ MAKARNA
5 - 6 DİLİM PASTIRMA
1 ADET DOMATES
2-3 ADET YEŞİL BİBER
KAŞAR PEYNİR
SIVI YAĞ
BEŞAMEL SOSU İÇİN ;
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
TUZ KARABİBER
1 FİSKE TOZ ŞEKER
YAPILIŞI :
Makarnalar haşlanıp süzülür.
Un margarinle hafif sotelenip sütü eklenip hiç topaklanmadan pişirilir tuzu ve biberi eklenir.
Haşlanan makarnayla sos iyice karştırılır.Kocaman servis çatalı alınır ve ; spagetti yerken çatalımıza makarnayı doladığımız gibi , bu çatala kocaman dolanır fırın kabına yerleştirilir.El yardımıyla da düzeltip şekil verebilirsiniz.
Kuş yuvası görünümündeki spagettinin üzerine önce pastırma dilimi , sonra domates dilimi , kaşar dilimi ve biber koyularak üzerine kürdan saplanır fırına sürülür .
Kaşarlar eriyene kadar fırında tutulur. Piştikten 15 - 20 dakika kadar servis edilirse daha iyi olur .
Aynı tarifi sucuk dilimleri kullanarak ta yapabilirsiz.
Afiyet olsun .
5 Eylül 2012 Çarşamba
TEFLON TAVADA TAVUK ŞİŞ
MALZEMELER :
1 ADET TAVUK GÖĞSÜ
2-3 ADET SİVRİ BİBER
1 ADET DOMATES
1 ADET KIRMIZI BİBER
SOSU İÇİN ;
1 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 ADET KURU SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK
TUZ KARABİBER
PUL BİBER
KEKİK
KİMYON
YAPILIŞI :
Sosu için tüm malzemeler iyice karıştırılır.
Tavuklar küp küp doğranır sebzeler de istenilen büyüklükte doğranır.Tavuklar sosa yatırılır ve bekletebildiğiniz kadar bekletilir.
Akşamdan hazırlanıp ertesi güne kadar bekletirseniz tat harika olur ama sosa bulayıp hemen de pişirebilirsiz.
Şişlere bir tavuk bir sebze olacak şekilde dizilirler ve tavada kızarana kadar pişirilir.
1 Eylül 2012 Cumartesi
TAS KEBABI VE PATATES PÜRESİ
MALZEMELER
1 KG DANA KUŞBAŞI
1 ADET KURU SOĞAN
1 ADET DOMATES
2 DİŞ SARIMSAK
5-6 ADET TANE KARABİBER
2 ADET DEFNE YAPRAĞI
2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
YAPILIŞI:
Etler yıkanıp yağla beraber düdüklüye alınır. Suyunu iyice çekene kadar kavrulur.
Salça , rendelenmiş domates , karabiber , defne yaprağı , bütün soğan ve tuzla beraber de biraz çevirdikten sonra ; eğer domatesten dolayı suyu yeterliyse konmaz , yetersizse 1 çay bardağı kadar su eklenip düdüklünün kapağı kapatılır ve 30 dakika kadar pişirilir.
Un arzuya göre eğer suyunun daha kıvamlı olmasını istiyorsanız kullanın . Bence daha güzel oluyor.
Pişme tamamlanınca un la bir taşım daha kaynatılır.
En son olarak defne yaprağını ve soğanı içinden alarak püre eşliğinde servis yapın.
PÜRE
MALZEMELER
1 KG PATATES
1 SU BARDAĞI SÜT
TUZ
KARABİBER
2 KAŞIK TEREYAĞ
YAPILIŞI:
Patatesler haşlanıp soyulur , ezilir ve tencere alınır.
Süt ve tereyağıyla iyice ezdirilerek karıştırılır tuzu kara biberi eklenir. Arzuya göre sütünü dahada arttırabilirsiniz.
DEFNE YAPRAĞI NERELERDE KULLANILIR
- Defne, aromatik bir bitkidir. Kokusu çok hoştur. Defne yaprağı yemeklere lezzet verir. Defne yağı, parfüm sanayisinde kullanılır.
- Et ya da balık pişirirken tencerenin içine iki adet defne yaprağı attığınızda, yemeğiniz bambaşka bir lezzet kazanır. Ayrıca 2-3 günlük balıkların bayatlığını alır.
- Tavuk, hindi ya da et haşladığınız tencereye iki tane defne yaprağı attığınızda tadı daha lezzetli olacaktır.
- Bir-iki adet taze defne yaprağı fasulye, mercimek, nohut, pirinç gibi kuru yiyeceklerin içine konursa onların kurtlanmalarını önler.
DEFNENİN SAĞLIĞIMIZA FAYDALARI NELERDİR
- Et ya da balık pişirirken tencerenin içine iki adet defne yaprağı attığınızda, yemeğiniz bambaşka bir lezzet kazanır. Ayrıca 2-3 günlük balıkların bayatlığını alır.
- Tavuk, hindi ya da et haşladığınız tencereye iki tane defne yaprağı attığınızda tadı daha lezzetli olacaktır.
- Bir-iki adet taze defne yaprağı fasulye, mercimek, nohut, pirinç gibi kuru yiyeceklerin içine konursa onların kurtlanmalarını önler.
DEFNENİN SAĞLIĞIMIZA FAYDALARI NELERDİR
- Mide ağrılarına ve gastriti olanlara iyi gelir.
- Diş ağrılarında, 2-3 yaprağını sirke ile kaynatıp dişe gargara yapıIdığın da ağrıları dindirmeye yardımcı olur.
- Uykusuzluk problemi çekenler için her akşam bir fincan defne çayı önerilir.
- Ateşi düşürür.
- Vücuda rahatlık verir.
- Meyveleri idrar söktürücü ve romatizma ağrıları gidericidir.
- Her türlü zehirli hayvan ısırığı, arı sokmasında faydalıdır.
- Adet günlerini düzenler
- İştah açıcıdır.
- Sinir ağrılarını dindirir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)