MALZEMELER :
İÇ MALZEME
- 250 gr yağlı kıyma
- 250 gr tereyağı
- 4 büyük boy kuru soğan
- 1 su bardağı küçük doğranmış ceviz
- Yarım demet maydanoz
- Reyhan, tuz, acı pul biber
Dış malzemesi;
- 500 gr yağsız kıyma
- 500 gr ince bulgur
- 1 küçük boy kuru soğan
- Tuz
YAPILIŞI
İÇ MALZEME : Tereyağını eritin, içine kıymayı koyup bir
güzel kavurun, sonra soğanı ince ince kıyın, onu da kavrulmakta olan
kıymanın içine atıp pembeleşene kadar kavurun. Biber salçasını da atın,
biraz da salçayı kavurun, kokusunun çıkması için en son ceviz, maydanoz
ve reyhanı atın, tuzunu yeterince ayarlayın. Ocaktan alın ve soğumaya
bırakın. Yağının iyice donmasını sağlayın, bir püf noktası vereceğim
malzemeyi bir tepsiye tatlı kaşığıyla, küçük küçük toplar halinde dizin
dondurucuya atıp dondurun. Böyle yaparsanız içi donmuş olduğu için içli
köfteyi yapmak daha kolay olur.
DIŞ MALZEME :
Kıymayı geniş bir yoğurma kabına alın, içine soğanı çok ince doğrayıp
katın ve sonra salça,, maydanoz, tuz koyup karıştırın.En son
bulguru da koyup arada elinizi suya batırarak birbirini tutana kadar
yoğurun. Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp işaret parmağınızla
ortasına batırıp içini açın, dondurduğunuz iç malzemeyi ortasına
yerleştirip etrafını iyice boş yer bırakmayacak şekilde yerleştirin.
Bütün malzemeye aynı işlemi yapıp bir kenara koyun.
Kaynayan suyun içine köfteleri teker teker atıp 10 dk kaynatın,
pişen köfteleri servis tabağına alıp arzu ederseniz tereyağda hafif kızartarark servis edin.
Afiyet olsun!